Bylinková frittata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 0.16 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 744.2 mg
  • Draslík 1131.6 mg
  • Vláknina 9227.5 mg
  • Vitamín A 9227.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme olivový olej a necháme jej zahřát. Přidáme jarní cibulky pokrájené na kolečka a opékáme asi 2 minuty. Vložíme špenátové listy a necháme je zvadnout.

  • 2

    V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Přidáme špenát a cibulku, přisypeme nasekaný koriandr a tymián. Zbylý olej slijeme do vhodné nádoby a případné připečené nečistoty odstraníme.

  • 3

    Na pánev dáme 2 lžíce ze slitého oleje, vlijeme připravenou směs s vejci a omeletu urovnáme. Za občasného potřásání opékáme 6 minut. Okraje omelety uvolňujeme dřevěnou lopatkou.

  • 4

    omeletu posypeme nastrouhaným parmezánem, pánev postavíme pod rozehřátý gril a opékáme zhruba 3 minuty dozlatova. Všechna tekutina se musí vstřebat.

  • 5

    Hotovou omeletu přendáme z pánve na talíř, ozdobíme hoblinami parmezánu a snítkami petrželky. Pokrm krájíme až po 5 minutách, podáváme jej teplý.

Komentáře k receptu