Pissaladiere

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Olivy černé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 17.1 mg
  • Draslík 80.6 mg
  • Vláknina 2867.3 mg
  • Vitamín A 2867.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se špetkou soli a zapracujeme do ní máslo. Jakmile začne hmota připomínat hrubou strouhanku, přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme v těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinářské folie a alespoň na 1 hodinu vložíme do lednice.

  • 2

    Na pánvi zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a 2 minuty opékáme. Přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, zamícháme a teplotu zmírníme na minimum. Navlhčíme kus pergamenu a přikryjeme jím cibuli na pánvi. Zakryjeme pokličkou a 45 minut dusíme, dokud cibule nezměkne.

  • 3

    Mezitím rozválíme těsto na tenkou placku a vyložíme jím dortovou formu o průměru 20 cm. Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj papír na pečení, zatížíme a vložíme na 10 minut do lednice.

  • 4

    Těsto i se zátěží pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220°C. Poté odstraníme zátěž i pečící papír, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 5 minut.Upečený korpus potřeme tapenádou a naplníme cibulí. Přidáme okapané a podélně nakrájené ančovičky a vypeckované olivy.

  • 5

    Naplněný korpus pečeme dalších 25 - 30 minut. Před uvolněním z dortové formy necháme koláč 10 minut odstát. Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu