Vajíčka á la Villeroy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Salát rajčatovo-paprikový
  • 50 g Strouhanka
  • 4 ml Olej olivový
  • 150 ml Omáčka tatarská
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 344.6 mg
  • Draslík 112 mg
  • Vláknina 1531.7 mg
  • Vitamín A 1531.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. Každé vejce zvlášť obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  • 2

    Podáváme jako předkrm s různými omáčkami a zeleninovými saláty. Nejoblíbenější omáčkou je tatarská omáčka.

Komentáře k receptu