Kuře na alžbětinský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 25 g Olej olivový
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 170 g Hroznové víno
  • 15 g Muškátový oříšek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 ml Ocet jablečný
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 1239.8 mg
  • Vláknina 2987.5 mg
  • Vitamín A 2987.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky prudce opečeme na másle a slunečnicovém oleji na hrubší pánvi. Maso vybereme naběračkou s otvory odložíme na talíř.

  • 2

    Na pánvi opečeme ve šťávě z kuřecího masa nakrájené šalotky doměkka a dozlatova. Potom k nim vrátíme odložené kuřecí maso.

  • 3

    Maso podlijeme vývarem a jablečným octem, tekutinu přivedeme k varu, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 12 minut za občasného zamíchání zvolna dusíme.

  • 4

    Maso upravíme na mísu. Na pánev dáme hroznové víno, smetanu a muškátový oříšek, prohřejeme a dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou omáčku přelijeme maso a podáváme.

Komentáře k receptu