Gulášová polévka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Celer bulvový
  • 250 g Rajčata
  • 100 g Cibulka jarní
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá pálivá
  • 850 g Houby nakládané
  • 10 ml Olej olivový
  • 6 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Paprika červená
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 280 g
  • Sodík 5536 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 2332.9 mg
  • Vláknina 41025 mg
  • Vitamín A 41025 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.4 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky, opečeme v pánvi na rozehřátém oleji a vložíme do hrnce. Zeleninu očistíme, omyjeme, případně oloupeme nebo zbavíme semen. Nakrájíme ji na kostičky.

  • 2

    Zeleninu opečeme v uvolněné pánvi a přidáme do hrnce. Přidáme také nakládané cibulky. Přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou. Přikryjeme a zvolna vaříme asi půl hodiny.

  • 3

    Když je maso vařené, přidáme okapané houby. Podle potřeby osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu