Žampiony s Crème fraîche a sázenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • 1 kg Žampiony čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Podmáslí kysané 1%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 317.8 mg
  • Draslík 1164.2 mg
  • Vláknina 11038.6 mg
  • Vitamín A 11038.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme domácí "Crème fraîche". Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.

  • 2

    Druhý de očistíme jarní cibulky, malé mladé žampiony, které rozpůlíme nebo větší rozčtvrtíme. Cibuli nakrájíme na silnější kroužky.

  • 3

    Ve velké pánvi na 3 lžicích oleje restujeme žampiony dozlatova. Restujeme je za stálého míchání 3-4 minuty.

  • 4

    V druhé pánvi dokřupava opečeme plátky slaniny. Pak je z pánve vyjmeme, přidáme máslo, cibulku a smažíme ji dozlatova (asi 2 minuty).

  • 5

    V pánvi (nejlépe pánev na sázená vejce) na 2 lžicích oleje usmažíme 4 volská oka. Každé osolíme 2 špetkami soli.

  • 6

    Na talíře rozdělíme horké žampiony, pokryjeme cibulkou, 2-3 lžícemi domácí smetanou "Crème fraîche" na kterou položíme plátky slaniny se sázenými vejci. Vše posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a podáváme.

Komentáře k receptu