Hovězí vývar s krupičným svítkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Krupice dětská
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 755 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 107.9 mg
  • Draslík 200.9 mg
  • Vláknina 9.3 mg
  • Vitamín A 9.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme 30g změklého másla s mlékem, žloutkem, solí, krupicí a moukou. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Menší plech vymažeme zbylým máslem a rozetřeme do něj připravené těsto. Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut. Po upečení nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Kostičky svítku rozdělíme do talířů a zalijeme horkým hovězím vývarem. Necháme 1-2 minuty stát, potom podáváme.

Komentáře k receptu