Restované okurky s masem - Ói son

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Okurka salátová
  • 4 g Sůl
  • 1 g Paprika mletá sladká
  • 4 g Sůl
  • 4 g Cukr krupice
  • 24 g Cukr krupice
  • 300 g Hovězí kýta
  • 1 g Sezam - semena
  • 0.1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby Shitake sušené
  • 2.3 g Pórek
  • 1.1 g Česnek
  • 200 ml Voda pitná
  • 6 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Ocet kvasný lihový
  • 15 ml Voda pitná
  • 2 ml Olej sezamový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 731.5 mg
  • Vláknina 6541.5 mg
  • Vitamín A 6541.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme na hodinu do vody, potom je necháme okapat, odřežeme jim nožičky a nakrájíme je na kousky. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Kousky masa a kousky hub smícháme s kořenící omáčkou a orestujeme tuto směs na pánvi.

  • 2

    Salátovou okurku důkladně umyjeme, nakrájíme na špalíčky 2cm dlouhé. Každý špalíček okurky několikrát nařízneme do poloviny špalíčku. Naříznuté špalíčky restujeme na pánvi po dobu jedné minuty, vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Z rozšlehaného vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na stejně velké kousky jako houby a maso.

  • 4

    Do zářezů orestovaných kousků okurek vložíme kousky

  • 5

    omelety a rozdělíme do nich také masovou směs. Naplněné okurky pokropíme sladkým octem, (který také můžeme servírovat zvlášť v misce), a na ozdobu posypeme okurky červenou papričkou. Pokrm podáváme studený.

  • 6

    Příprava sladkého octa:

  • 7

    Ve 4 lžících octa rozmícháme 2 lžíce cukru a lžíci vody, směs ochutíme solí.

  • 8

    Příprava omáčky:

  • 9

    Do sójové omáčky přimícháme lžičku cukru, nasekaný pórek, nasekaný česnek a půl lžičky sezamového oleje. Směs ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu