Rychlý jablkový nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 191.1 mg
- Draslík 119.3 mg
- Vláknina 1974.2 mg
- Vitamín A 1974.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V mixéru zpracujeme žloutky s oloupanými, na plátky nakrájenými jablky bez jádřinců. 
- 
                                2Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme jej s jablečnou hmotou ochucenou citronovou kůrou a vložíme do máslem vymazané nákypové formy. 
- 
                                3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        