Jablečná štola

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 208.5 mg
  • Vláknina 6916.7 mg
  • Vitamín A 6916.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

  • 2

    V mixéru utřeme máslo a cukr, šleháme asi 1minutu. Poté přidáme žloutky a dále třeme. Nakonec přisypeme mouku a směs rychle promícháme.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 150C.

  • 4

    K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Na závěr přimícháme jablka, která nejprve oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky.

  • 5

    Směs vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 30minut.

Komentáře k receptu