Jablečná štola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 25 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 154.7 mg
- Draslík 208.5 mg
- Vláknina 6916.7 mg
- Vitamín A 6916.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
-
2
V mixéru utřeme máslo a cukr, šleháme asi 1minutu. Poté přidáme žloutky a dále třeme. Nakonec přisypeme mouku a směs rychle promícháme.
-
3
Troubu předehřejeme na 150C.
-
4
K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Na závěr přimícháme jablka, která nejprve oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky.
-
5
Směs vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 30minut.