Pikantní křepelky s paprikou
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 20 g Slanina vepřová
- 140 g Paprika červená
- 140 g Paprika zelená
- 4 g Petržel - nať
- 4 g Kerblík
- 200 g Rajčata
- 60 g Cibule
- 40 ml Olej olivový
- 4 ks Křepelka
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Tymián čerstvý
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 20 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 108.4 mg
- Draslík 744.6 mg
- Vláknina 7785.5 mg
- Vitamín A 7785.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži uvaříme dle návodu. 
- 
                                2Křepelky osolíme, opepříme, obalíme slaninou a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. 
- 
                                3Papriky vymyjeme a vydlabeme vnitřky. 
- 
                                4Uvařenou rýži smícháme se sekanými bylinkami, osolíme, opepříme a smícháme s tukem ze smažení masa. 
- 
                                5Do každé papriky dáme jednu křepelku naplněnou trochou bylinkové rýže, zabalíme do alobalu a pečeme při 225°C 40 minut. 
- 
                                6Rajčata pokrájíme, smícháme s olejem, sekanou cibulí a česnekem a zbytkem koření. 
- 
                                7Osolíme a opepříme. 
- 
                                8Směs necháme vařit do změknutí cca 15 minut. 
- 
                                9Maso servírujeme na uvařené rýži, přelité omáčkou z rajčat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        