Ořechový med na oplatce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 130 g Med včelí
  • 130 g Ořechy vlašské
  • 180 g Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Oplatky dortové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1381 kcal
  • Sacharidy 237 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 237 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 387.5 mg
  • Vláknina 8970 mg
  • Vitamín A 8970 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem na pevný sníh. Za stálého šlehání přiléváme krátce převařený, ještě horký med.

  • 2

    Mísu se sněhem postavíme nad páru a šleháme do vychladnutí.

  • 3

    Nakonec do směsi přimícháme nasekané ořechy.

  • 4

    Ořechový med nalijeme na větší dortovou oplatku, rozetřeme a necháme ztuhnout.

  • 5

    Před podáváním oplatku nakrájíme na čtverce nebo trojúhelníky.

Komentáře k receptu