Suchar s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 12 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 19.2 mg
- Draslík 160.4 mg
- Vláknina 126 mg
- Vitamín A 126 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme med a rozmícháme. Přisypeme mouku, kypřicí prášek, solamyl, přidáme sádlo, špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme odležet.
-
2
Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva bochníky, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a v troubě při otevřených dvířkách sušíme.
-
3
Krajíčky sucharu posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.