Suchar s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Med včelí
  • 25 g Tuk
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Solamyl - bramborový škrob
  • 80 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 650 g Mouka pšeničná hladká
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 70 ml Sádlo škvařené
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 160.4 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme med a rozmícháme. Přisypeme mouku, kypřicí prášek, solamyl, přidáme sádlo, špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme odležet.

  • 2

    Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva bochníky, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a v troubě při otevřených dvířkách sušíme.

  • 3

    Krajíčky sucharu posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu