Kořeněné špalíčky z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 69 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 293.9 mg
- Vláknina 5885 mg
- Vitamín A 5885 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytý a osušený vepřový bok bez kostí nakrájíme na špalíčky, osolíme a posypeme kmínem. Maso zprudka opečeme na pánvi na troše oleje po všech stranách. 
- 
                                2Zelí scedíme a rozložíme na dno pekáčku. Poklademe špalíčky bůčku, které posypeme rozdrceným jalovcem. Přelijeme výpekem z pánve, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení maso občas obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Zelí mírně přisladíme. 
- 
                                3Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        