Dresink se žloutky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 166.8 mg
- Draslík 536.1 mg
- Vláknina 3042.2 mg
- Vitamín A 3042.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejdříve vložíme papriku do trouby a pečeme dokud slupka nepraskne a nezčerná. 
- 
                                2Papriku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, okurku a šalotku také nakrájíme. 
- 
                                3Vajíčka dáme vařit ve vodě. 
- 
                                4Mezitím smícháme nakrájenou zeleninu, majonézu, kečup, smetanu, sůl, chilli a pepř. 
- 
                                5Uvařená vejce necháme vychladnout, zbavíme skořápky a vyjmeme žlutek, který přes síto prolisujeme do vzniklé směsi, jemně promícháme a dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme krátce vychladnout. Poté ihned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        