Lososový salát s červenou řepou
Suroviny
- 10 g Kopr sterilovaný
 - 250 g Losos - filety
 - 200 g Červená řepa sterilovaná
 - 5 g Křen strouhaný
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 4763 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 733.5 mg
 - Vláknina 15717.5 mg
 - Vitamín A 15717.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lososa lehce pokapeme citronovu šťávou a osolíme.
 - 
                                2
Vodu s petrželovou natí přivedeme k varu, rybu v ní 10 minut na mírném ohni vaříme. Poté lososa vyjmeme a nakrájíme nebo natrháme v míse na kousky.
 - 
                                3
Nakládanou červenou řepu slijeme, nálev zachytíme, řepu necháme v sítu okapat. Nakládanou okurku a kopr rozkrájíme na jemno. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                4
Řepu, okurku, kopr a cibuli přimícháme do mísy k rybímu masu.
 - 
                                5
Šťávu z červené řepy smícháme s octem a olejem, podle chuti přidáme nastrouhaný křen, opepříme, osolíme a vmícháme k masu se zeleninou.