Polévka laksa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 150 g Cibulka jarní
  • 250 g Fazolové klíčky
  • 250 g Nudle vaječné
  • 0.11 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 380 ml Kokosové mléko
  • 125 ml Pasta Laksa
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 936 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1946 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 878.5 mg
  • Vláknina 9476 mg
  • Vitamín A 9476 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na drobnější kousky. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm maso po dobu 5 minut. Poté přidáme pastu laksa a smažíme cca 1 minutu. Vmícháme kokosové mléko, vývar, šťávu z limetky, rybí omáčku a cukr. Uvedeme k varu. Přidáme nudle a povaříme 3 minuty. Na závěr vmícháme fazolové klíčky a cibulku. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu