Polévka laksa
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 150 g Cibulka jarní
- 250 g Fazolové klíčky
- 250 g Nudle vaječné
- 0.11 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 380 ml Kokosové mléko
- 125 ml Pasta Laksa
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1946 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 132.5 mg
- Draslík 878.5 mg
- Vláknina 9476 mg
- Vitamín A 9476 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na drobnější kousky. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka.
-
2
Olej rozpálíme a osmažíme na něm maso po dobu 5 minut. Poté přidáme pastu laksa a smažíme cca 1 minutu. Vmícháme kokosové mléko, vývar, šťávu z limetky, rybí omáčku a cukr. Uvedeme k varu. Přidáme nudle a povaříme 3 minuty. Na závěr vmícháme fazolové klíčky a cibulku. Dochutíme solí a pepřem.