Oblíbené zázvorky slazené stévií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička stévie
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 16.1 mg
  • Vláknina 3996.5 mg
  • Vitamín A 3996.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme celozrnnou mouku, přidáme k ní 1/4 lžičky práškové stévie, 2 lžičky sódy bikarbony a 2 lžičky mletého zázvoru. Sypkou směs promícháme, nakrájíme do ní 50g změklého másla, přidáme 2 lžíce mléka a vše propracujeme v tužší těsto.

  • 2

    Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát silný přibližně 3-4mm. Ozdobnými formičkami vykrojíme různé tvary. Ty si odložíme na plech vyložený pečícím papírem a vykrojené zázvorky necháme několik hodin schnout.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 170°C a pečeme je přibližně 10-15 minut dozlatova. Upečené zázvorky necháme vychladnout.

  • 4

    Zázvorkové pečivo nám vydrží uskladněné na chladném a suchém místě minimálně 12 dní.

Komentáře k receptu