Koláčky z překládaného těsta se škvarečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové škvarky
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 77.9 mg
  • Draslík 326.9 mg
  • Vláknina 9589.8 mg
  • Vitamín A 9589.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze dvou lžic vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Vlijeme jej do mouky, přidáme sůl, pepř, vejce, smetanu a zaděláme husté těsto.

  • 2

    Vykynuté těsto rozválíme, na polovinu placky rozprostřeme nasekané škvarky a druhou polovinu přes ni přehneme. Opakujeme ještě 2-3x. Těsto necháme odpočinout.

  • 3

    Na vále vyválíme asi 1cm silný plát a vykrajujeme malé koláčky. Necháme je kynout asi 15 minut. Pečeme v horké troubě dorůžova.

Komentáře k receptu