Marinované smažené kuře
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Tuk
- 80 g Strouhanka
- 1200 g Kuře
- 0.3 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 špetka Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1140 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 88 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 384.2 mg
- Draslík 653.1 mg
- Vláknina 2272.5 mg
- Vitamín A 2272.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře vykostíme, nakrájíme, osolíme, opepříme, vložíme do skleněné nádoby a zalijeme octem. Necháme odležet 3 hodiny a občas obrátíme.
-
2
Pak maso vyndáme a osušíme. Rozšleháme vejce s olejem, osolíme, opepříme a kousky masa v něm ponoříme.
-
3
Potom obalíme v mouce, opět namočíme ve vejcích, obalíme ve strouhance a dáme opéct do rozpáleného tuku.
-
4
Pečeme dozlatova a hotové kousky posypeme strouhaným křenem nebo petrželkou.