Marinované pomeranče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 8.8 mg
 - Draslík 404.7 mg
 - Vláknina 10051 mg
 - Vitamín A 10051 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče okartáčujeme pod teplou vodou, oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky. Zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a zvolna vaříme do měkka. Uvařenou kůru necháme na sítu okapat.
 - 
                                2
Cukr zkaramelizujeme se lžící vody, přidáme ještě lžíci vody, pomerančovou kůru a hřebíček. Vše vaříme, dokud sirup nezačne ulpívat na kůře.
 - 
                                3
Z pomerančů odstraníme bílou slupku, vložíme je do mísy, polijeme sirupem, obrátíme a necháme 2 hodiny v chladu.
 - 
                                4
Vychlazené pomeranče upravíme na talířky, nařízneme do křížku a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou (nebo šlehačkou) a lístkem meduňky.