Maďarská polévka z kapra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 134.9 mg
 - Draslík 714.7 mg
 - Vláknina 1224 mg
 - Vitamín A 1224 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle. Vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Do vařící polévky vložíme omytou kapří hlavu a ploutve a vaříme asi 45 minut.
 - 
                                2
Očištěné kapří maso nakrájíme menší na porce, osolíme a necháme chvíli odležet.
 - 
                                3
Vývar přecedíme, přidáme porce kapra a vaříme doměkka. Pokud máme jikry a mlíčí, přidáme je do polévky krátce před koncem varu. Polévku nemícháme.
 - 
                                4
Na talíře vložíme porce kapra a přelijeme polévkou.