Perníková pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 52 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 315.2 mg
 - Draslík 151 mg
 - Vláknina 2625 mg
 - Vitamín A 2625 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky a vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny.
 - 
                                2
Čokoládovou polevu rozpustíme a tekutou potom přidáme do vaječné hmoty. Dále vmícháme nastrouhaný perník, perníkové koření, griotku a rum.
 - 
                                3
Želatinu namočíme do studené vody, při nízké teplotě ji necháme rozpustit a nalijeme do perníkové hmoty. Před ztuhnutím hmoty ještě přimícháme ušlehanou smetanu. Necháme asi 4 hodiny v chladničce.
 - 
                                4
Potom ze směsi vykrajujeme pomocí lžíce noky. Upravíme je do mističek a ozdobíme plátky pomeranče.