Pečené filé s tvarohovou majonézou
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
 - 120 g Majonéza
 - 500 g Filé z aljašské tresky
 - 20 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 301 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 52.8 mg
 - Draslík 17.1 mg
 - Vláknina 306.5 mg
 - Vitamín A 306.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme mletou paprikou a po obou stranách opečeme na pánvi na oleji.
 - 
                                2
Příprava majonézy: měkký tvaroh smícháme s majonézou, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a mletou papriku.
 - 
                                3
Opečené porce filé upravíme na talíře a podáváme s tvarohovou majonézou.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.