Králík na hořčici se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 187.2 mg
 - Draslík 958.2 mg
 - Vláknina 859.8 mg
 - Vitamín A 859.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého králíka potřeme uvnitř i na povrchu hořčicí, vložíme do máslem vymazaného pekáče a chvíli dusíme v troubě. Potom maso pečeme bez pokličky, poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
 - 
                                2
Chvíli před koncem pečení přidáme k masu očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dopečeme doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso naporcujeme, do šťávy přilijeme smetanu a povaříme. Osolíme, opepříme a omáčku přelijeme přes maso.