Těstoviny s olivovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Těstoviny konzumní
 - 170 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Ančovička - filety
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 l Voda pitná
 - 0.666667 šálek Olivy černé
 - 0.25 šálek Petržel - nať
 - 0.25 šálek Bazalka
 - 5 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1014 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 699 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 33.8 mg
 - Draslík 590.8 mg
 - Vláknina 6347.3 mg
 - Vitamín A 6347.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umixujeme olivy bez pecek, kapary, filety, chilli papričku bez semen, olej, bazalku a petrželku. Rajčata na třicet sekund ponoříme do vařící vody, pak je oloupeme, nasekáme, odstraníme jádřince a přidáme k olivové směsi, kterou znovu promixujeme.
 - 
                                2
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, promícháme s připravenou omáčkou a okamžitě podáváme.