Sépie s ústřicovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 620 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 481.2 mg
 - Vláknina 1607.3 mg
 - Vitamín A 1607.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.7 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sépie očistíme, podélně nařízneme, obrátíme a zploštíme. Maso nařízneme šikmými zářezy do tvaru mřížky a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
V misce smícháme ústřicovou omáčku se sójovou omáčkou, cukrem a prolisovaným česnekem. Mícháme, až se cukr rozpustí.
 - 
                                3
Ve woku na rozpáleném oleji opékáme sépie, dokud se nezačnou trochu kroutit. Děrovanou lopatkou je vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 
                                4
Olej ve woku znovu rozehřejeme, přidáme nastrouhaný zázvor, lusky hrášku, za stálého obracení opékáme 1 minutu. Vmícháme sépie, omáčku a horký rybí vývar. Vše povaříme 3 minuty.
 - 
                                5
Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme nakrájenou červenou paprikou a ihned podáváme.