Mleté biftečky na paprice
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 40 g Slanina vepřová
 - 400 g Maso mleté - mix
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 17.5 mg
 - Draslík 79 mg
 - Vláknina 1125.3 mg
 - Vitamín A 1125.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, bílek, lžíci vody, pepř a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Z masové směsy vytvarujeme 4 tenké biftečky a poprášíme je hladkou moukou po obou stranách.
 - 
                                3
Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do pekáče a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a vložíme biftečky. Poprášíme je mletou paprikou a pečeme v silně vyhřáté troubě. Po chvíli biftečky obrátíme, podlijeme trochou vody a dopečeme.
 - 
                                4
Krátce před koncem pečení podlijeme maso smetanou.
 - 
                                5
Můžeme podávat s dušenou rýží nebo se širokými nudlemi.