Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou
Suroviny
- 30 g Křen
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Čekanka
 - 1 ks Cibule červená
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 269 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 344.3 mg
 - Draslík 232.7 mg
 - Vláknina 5370.8 mg
 - Vitamín A 5370.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, křen jemně nastrouháme, salát i čekanku natrháme na širší proužky. Olej smícháme se smetanou, octem, cukrem, solí a pepřem.
 - 
                                2
Promícháme křen s cibulí, přelijeme zálivkou a necháme alespoň půl hodiny uležet.
 - 
                                3
Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe rozpůlenými, natvrdo uvařenými vejci a přelijeme zálivkou. Vychladíme a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
