Pralesní zeleninové kari po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 90 g Sójové výhonky
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 8 ks Klasy kukuřičné mražené
  • 2 ks Brokolice čínská gai lohn
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 357.3 mg
  • Vláknina 4100 mg
  • Vitamín A 4100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zahřejeme vodu, přidáme kari pastu a mícháme do rozpuštění. Přivedeme k varu, vložíme oloupaný a nadrobno nakrájený kořen zázvoru, zelené fazolky, natrhané listy karfových limetek, rozpůlené kukuřičné klasy, pokrájenou brokolici a sójové klíčky. Ochutíme rozdrceným pepřem, solí a cukrem.

  • 2

    Znovu přivedeme k varu a na mírném ohni zvolna povaříme cca 2 minuty. Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu