Kuřecí špízy s ovocem a opékanými bramborami
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 200 g Hlíva ústřičná
 - 600 g Kuřecí prsa
 - 100 ml Omáčka sójová
 - 10 ml Víno portské
 - 10 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 4 ks Brambory
 - 3 ks Jablka
 - 3 ks Nektarinka
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Koření grilovací
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 121.5 mg
 - Draslík 1310 mg
 - Vláknina 13009.5 mg
 - Vitamín A 13009.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky, oloupaná jablka a vypeckované nektarinky nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a hlívu překrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly a špízy necháme 2-3 hodiny marinovat.
 - 
                                3
Příprava marinády: V míse promícháme sójovou omáčku s portským vínem, olejem, grilovacím kořením, kari kořením, prolisovaným česnekem a zázvorem.
 - 
                                4
Špízy opékáme na rozehřátém grilu po všech stranách spolu s rozpůlenými, ve slupce uvařenými bramborami.