Chléb mrkvový s kmínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 5 mg
 - Draslík 45.9 mg
 - Vláknina 2534.5 mg
 - Vitamín A 2534.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme nastrouhanou mrkev, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
 - 
                                5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.