Masový salát s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 25.2 mg
 - Draslík 499.2 mg
 - Vláknina 5945.9 mg
 - Vitamín A 5945.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné fazolky omyjeme, překrojíme na půlky. Ponoříme do vroucí, lžičkou osolené vody a povaříme 15 minut doměkka. Přelijeme přes sítko, necháme okapat a vychladnout. Rajčata zalijeme vroucím vývarem z fazolek, sloupneme je a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm dozlatova cibuli, potom přidáme připravené maso, smažíme tak dlouho, aby se maso zatáhlo. Vložíme česnek, nakrájená rajčata a zamícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou, na mírném ohni, za stálého míchání dusíme doměkka (podle potřeby přilijeme teplou vodu). Před dokončením dušení přidáme ostrý kečup, podle chutě sůl, pepř. Zamícháme a stáhneme ze sporáku. Směs necháme mírně vychladnout, smícháme dohromady s fazolkami a salát necháme vychladnout.
 - 
                                3
Studený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.