Hovězí plátky v okurkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 3271 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 96.7 mg
 - Draslík 106.3 mg
 - Vláknina 6573.3 mg
 - Vitamín A 6573.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a okurky na kolečka.
 - 
                                2
Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, vložíme plátky masa a dusíme ve vlastní šťávě.
 - 
                                3
Po vydušení na tuk přidáme mořskou sůl, koření na steaky (podle chuti), podlijeme vodou a dusíme, dokud maso není téměř měkké.
 - 
                                4
V troše studené vody rozmícháme mouku a šťávu zahustíme. Provaříme 10 minut, přidáme nakrájené okurky a ještě asi 10 minut provaříme. Dochutíme solí a odstavíme.