Mátový sirup
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 56.7 mg
- Vláknina 941.1 mg
- Vitamín A 941.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mátu propereme ve vodě, nasekáme na kousky, přidáme citrón v bio kvalitě nakrájený na kolečka, zalijeme převařenou a vychladlou vodou, překryjeme fólií a necháme 24 - 36 hodin louhovat. 
- 
                                2Mátu s nálevem procedíme přes řidší plátno, důkladně vymačkáme a odměříme. Na 1 litr tekutiny dáme 1,20 kg cukru a 20 g kyseliny citrónové. Pokud je nálevu méně, tak můžeme do jednoho litru doplnit vodou. 
- 
                                3Vše zahříváme až do dosažení teploty 85°C. Sirupem ihned naplníme předehřáté láhve, zavíčkujeme a položíme až do vychladnutí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        