Nákyp letní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 14 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 400.5 mg
- Vláknina 21693.3 mg
- Vitamín A 21693.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šest forem o objemu 1,5dl vytřeme máslem. Formy vyložíme plátky chlebů bez kůrky. 
- 
                                2Cukr s vodou dáme do pánve a necháme rozpustit, poté uvedeme do varu a 2 minuty vaříme. 
- 
                                3Stranou ponecháme 6 jahod na ozdobení. Do vzniklého sirupu přidáme polovinu malin, červený rybíz, ostružiny a větší jahody rozkrojíme napůl a vaříme do měkka, aby neztratily svůj tvar. 
- 
                                4Do forem přendáme ovoce a trochu šťávy, přikryjeme dalšími plátky chleba. Okraje forem zalijeme menším množstvím šťávy, aby se chléb namočil. Přiklopíme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc ztuhnout. 
- 
                                5Zbylé maliny rozmixujeme v mixéru, přidáme ovocnou šťávu k vytvoření řidší konzistence. 
- 
                                6Vyklopíme na talířky a přelijeme malinovou šťávou. 
- 
                                7Ozdobíme uloženými jahodami a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        