Ovocný zelený salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 368.3 mg
- Vláknina 9192.6 mg
- Vitamín A 9192.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1775.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Škrabkou odstraníme kůru z pomeranče. Do hrnce vlijememe bílé víno, citronovou kůru, med a vodu. Přivedeme k varu, necháme 10 minut vařit. Odstavíme sirup z hořáku, přidáme snítky máty a necháme vychladnout. 
- 
                                2Rozkrojíme meloun na polovinu a vydlabeme z něj jádra, poté z něj vykrajujeme kuličky. 
- 
                                3U jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. 
- 
                                4Sirup přecedíme do misky, citronovou kůru uschováme, mátové snítky vyhodíme. 
- 
                                5Přidáme kiwi, jablka, hrozny, meloun a promícháme. 
- 
                                6Ovocný salát podáváme ozdobený mátovými snítkami a použitou citronovou kůrou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        