Palačinky s jablečnou rozvárkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 55 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Skořice mletá
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 145 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Sirup javorový
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 147.9 mg
  • Draslík 325.2 mg
  • Vláknina 13047.5 mg
  • Vitamín A 13047.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, mléko, vejce, pomerančovou kůru. Vše ušleháme, aby vzniklo hladké těsto, které necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, smícháme se skořicí a 1 lžící vody v malém hrnci, zakryjeme a za občasného míchání vaříme na mírném plameni 7 minut, dokud jablka nezměknou.

  • 3

    V teflonové pánvi na másle usmažíme palačinky. Hotové palačinky uchováme v teple.

  • 4

    Na talíř dáme vždy dvě palačinky, naplníme je jablky a srolujeme. Podáváme polité javorovým sirupem.

Komentáře k receptu