Belgický mléčný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 207 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 210 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr krupice
  • 8 g Sůl
  • 10 g Droždí sušené
  • 530 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Hrozinky
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 212.1 mg
  • Draslík 230.1 mg
  • Vláknina 7124.3 mg
  • Vitamín A 7124.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme vejce s rozměklým máslem do pěny, zalijeme mlékem, přidáme hladkou mouku, cukr a sůl. Promícháme, přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí a nastavíme program na moučník.

  • 2

    Po zaznění signálu přidáme hrozinky a necháme péct.

Komentáře k receptu