Pletenky s rukolovým salátem a grilovacími klobáskami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Rukola
  • 2 kávová lžička Majonéza
  • 1.5 kávová lžička Harissa pasta
  • 2 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 2 ks Klobása bílá
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Cherry rajčata
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Kopr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 24.9 mg
  • Vláknina 1218 mg
  • Vitamín A 1218 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme rukolový salát. Rukolu, čerstvý kopr, jarní cibulku a rajče omyjeme a osušíme čistou utěrkou. Rukolu pokrájíme na větší kousky, kopr posekáme na drobno, cibulku a cherry rajčátka si nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí, bílým pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Salát dobře promícháme.

  • 2

    Bílé grilovací klobásky opečeme nasucho v pánvi s nepřilnavým dnem. Klobásky pečeme z každé strany do zlatohněda.

  • 3

    2 pletenky - velké housky rozkrojíme na poloviny. Spodní strany pletenek potřeme majonézou (nejlépe majonézou Hellmans), obložíme je připraveným salátem, na něj položíme ugrilované klobásky, potřeme je malým množstvím ostré pomazánky Harrisy. Vrchní strany pletenek potřeme kremžskou hořčicí, přiklopíme je na klobásky a podáváme.

Komentáře k receptu