Svačinové bagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 16 g Droždí
  • 60 g Olej rostlinný
  • 340 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Cukr bílý Krystal
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 104.1 mg
  • Vláknina 9784.5 mg
  • Vitamín A 9784.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kynuté těsto zpracujeme obvyklým způsobem, vodu použijeme vlažnou a droždí čerstvé v kostce. Na přípravu využijeme domácí pekárnu, kde jednotlivé suroviny vkládáme dle návodu nebo připravíme klasicky. Z trošky už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek a po vykynutí zpracujeme se vším ostatním na hladké, vláčné a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

  • 2

    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, zpracujeme do bochánků a ty rozvalíme na bagety, které uložíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Bagety shora nařízneme několika šikmými řezy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Lepšího výsledku se dosáhne použitím specialního plechu na bagety, který má nepřilnavý povrch a je perforovaný. Bagety si udrží svůj tvar a po upečení jsou celé krásně křupavé. Pekla jsem na něm.

  • 3

    Vykynuté bagety rozprašovačem lehce přestříkneme vlažnou vodou, vložíme do více předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut při teplotě 200°C.

Komentáře k receptu