Rybí koláčky se salsou
Suroviny
- 500 g Pstruh
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Kopr čerstvý
 - 10 g Citronová kůra
 - 100 g Cibulka jarní
 - 200 g Okurka salátová
 - 15 g Limetková kůra
 - 500 g Filety z tresky tmavé
 - 10 ml Olej olivový
 - 60 ml Limetková šťáva
 - 5 kávová lžička Strouhanka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 729 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 89.2 mg
 - Draslík 447.6 mg
 - Vláknina 2307 mg
 - Vitamín A 2307 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Najemno nakrájíme okurku. Do misky dáme okurku, drcený česnek, nakrájenou chilli papričky, šťávu i kůru z limetek a kopr. Okořeníme a dokonale promícháme. Přikryjeme a vložíme asi na 30 minut do chladničky
 - 
                                2
Filety ryb nakrájíme na malé kousky. Do mísy vložíme kousky tresky, pstruha, nasekanou jarní cibulku, strouhanku, vejce a kůru z citronu. Okořeníme a vše řádně promícháme.
 - 
                                3
Z rybí směsi vytvoříme 12 karbanátků. Na větší pánvi rozehřejeme olej a karbanátky smažíme 5 minut po každé straně dozlatova. Podáváme se salsou.