Salát s penne a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 420 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 250.9 mg
 - Vláknina 2595 mg
 - Vitamín A 2595 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpůlíme rajčata, rozložíme na plech s teflonovým povrchem nebo na alobal a posypeme je důkladně solí, cukrem, pepřem a nakrájeným česnekem. Pečeme je asi hodinu při 180°C, až se z nich odpaří většina na tekutiny. Po vychladnutí je překrojíme na čtvrtiny.
 - 
                                2
Uvaříme ve slané vodě těstoviny, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                3
Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Zálivku nakapeme na těstoviny a promícháme je. Přidáme rajčata, plátky sýra a lístky špenátu. Porce posypeme nahrubo drceným pepřem.