Rahatlokum - želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 26.3 mg
 - Vláknina 970 mg
 - Vitamín A 970 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve uvaříme sirup: 1/2 litru vody s cukrem a citronovou šťávou pomalu vaříme 15 minut, pak přiléváme pomalu 1/2 litru vody s rozmíchanou Maizenou (kukuřičný škrob) a vaříme do zhoustnutí tak dlouho, až se bude hustá kaše odlepovat od stěn hrnce.
 - 
                                2
Hrnec se sirupovou kaší odstavíme, nasypeme do ní půlky loupaných mandlí, přikápneme růžový olej (jen pár kapek pro vůni) a promícháme.
 - 
                                3
Plech vymažeme olejem a sirupovou kaši rozetřeme rovnoměrně širokým nožem přibližně ve výši 1,5 cm a necháme několik hodin tuhnout.
 - 
                                4
Rahatlokum - želé po ztuhnutí posypeme práškovým cukrem, celý plech vyklopíme na pečící papír, nakrájíme na kostky, které obalíme v práškovém cukru a podáváme.