Velikonoční babiččin věnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 125.1 mg
 - Draslík 86 mg
 - Vláknina 2713.5 mg
 - Vitamín A 2713.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s droždím, špetkou soli, změklým máslem a ostatními surovinami. Přilijeme vlažné mléko podle potřeby (asi 200ml).
 - 
                                2
Propracujeme těsto a necháme je vykynout.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na dva velké díly a jeden malý. Větší části spleteme, konce přitiskneme k sobě.
 - 
                                4
Z menšího dílu vytvoříme čtyři tenčí válečky.
 - 
                                5
Z každého uděláme uzel a všechny přitiskneme na hotový věnec.
 - 
                                6
Věnec potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme ve středně vyhřáté troubě.