Tvarohové halušky se slaninou a pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 646 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 136.3 mg
 - Draslík 100.5 mg
 - Vláknina 268.6 mg
 - Vitamín A 268.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 390.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme 300 g měkkého tvarohu, přisypeme 100 g dětské krupičky, přidáme 1 vejce, mouku, prášek do pečiva a sůl. Tvarohové těsto dobře vymícháme, potom ho dáme na pomoučený vál a válečkem rozválíme na placku asi 1 cm vysokou. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky přibližně 3x1.5 cm. Do hrnce dáme 2-3 litry vody s 1 lžičkou soli a přivedeme ji k varu.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky a pánvi ji vysmažíme dozlatova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                3
Když se začne voda vařit, tvarohové halušky naházíme do vody, promícháme a vaříme 3-4 minuty. Jakmile vyplavou napovrch, 1 kousek vyjmeme a zkusíme, jestli je uvařený.
 - 
                                4
Halušky potom vyjmeme sítem, necháme okapat, dáme je do mísy a promícháme se smetanou, omastkem ze slaniny a pažitkou.
 - 
                                5
Rozdělíme je na talíře, ozdobíme slaninou a podáváme.