Želé s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 343.8 mg
 - Vláknina 2616.4 mg
 - Vitamín A 2616.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a okapané hroznové víno otrháme, rozkrojíme a pečlivě odstraníme zrníčka. Půlky hrozna rozdělíme do servírovacích misek. Plátky želatiny namočíme do vody a necháme bobtnat. Hroznový džus smícháme s vínem, přidáme vymačkanou želatinu a zahříváme za stálého míchání, až se želatina rozpustí. Poté směsí přelijeme hrozno a necháme v chladničce vychladit.
 - 
                                2
Hroznové želé podáváme s ušlehanou smetanou a zaprášíme skořicí.