Sladké tyčky s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 116.5 mg
 - Vláknina 6142.8 mg
 - Vitamín A 6142.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku přivedeme k varu 3 - 4 dl vody. Vsypeme do ní mandle, necháme přejít varem, poté je scedíme a oloupeme. Dvě lžíce mandlí jemně nastrouháme, zbytek rozdělíme na poloviny a odložíme do misky.
 - 
                                2
Do mísy vložíme na kousky pokrájené změklé máslo, přidáme cukr a máslo vyšleháme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáme strouhané mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně vypracujeme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Poté ho položíme na pomoučený vál a zlehka rozválíme. Posypeme připravenými mandlemi, nato těsto 2 x přehneme a znovu zlehka vyválíme na plát silný asi 1,5 - 2 cm. Rádýlkem z něj krájíme tyčky, široké 2 cm a dlouhé asi 4 - 5 cm. Klademe je na plech, vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme pří 190°C - 200°C přibližně 10 až 15 minut (do zlatova).
 - 
                                3
Upečené tyčky necháme vychladnout, poté je posypeme moučkovým cukrem s vanilkovou příchutí a podáváme.