Silvestrovský cibulový salát s datlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 0 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 547.5 mg
- Vláknina 10775.8 mg
- Vitamín A 10775.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké pásky, vložíme do misky a přelijeme vroucí, dvěma špetkami osolené a špetkou opepřené vody. Necháme cibule namáčet 10 - 15 minut, scedíme, necháme okapat, vychladnout a vsypeme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, datle opláchneme pod tekoucí vodou, vybereme pecky, nakrájíme na tenké proužky, ty promícháme v misce s cibulí. 
- 
                                2Nakonec salát ještě podle vlastní chutí dosolíme, dopepříme, přidáme pomerančovou šťávu, případně i cukr a ještě promícháme. Misku se salátem přiklopíme, necháme do druhého dne v lednici odležet. Podáváme v jednotlivých salátových miskách, podle porcí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        