Bramborový salát se slaninou a kapary
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 91.2 mg
- Draslík 98.1 mg
- Vláknina 3105 mg
- Vitamín A 3105 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nové brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory zchladíme a i se slupkou nakrájíme na plátky, vejce zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme také na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Petrželku posekáme na jemno. 
- 
                                2V pánvi roztavíme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a krátce orestujeme. Vsypeme do salátové mísy, přidáme vejce, brambory, petrželku, kapary, osolíme a opepříme. Olej smícháme s vinným octem a přimícháme do salátu. 
- 
                                3Salát podáváme vychlazený. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        